Badania Microflory Jelitowej

apla

Badania Microflory Jelitowej

• Badanie MikroFloraScan

• Badanie MikroFloraScan Plus

 

Badanie MikroFloraScan 

Kompleksowa analiza wybranych bakterii wskaźnikowych i grzybów w przewodzie pokarmowym. Badanie ma na celu ocenę ekosystemu jelitowego, oraz opracowanie celowanej, a przez to skutecznej i efektywnej, terapii probiotycznej i prebiotycznej. Badanie MikroFloraScan umożliwia wykrycie i identyfikację zaburzeń mikroflory jelitowej pacjenta.

Pacjenci otrzymują wynik wraz z analizą i polecaną suplemenyacją

Jeśli dostrzegasz u siebie któreś z symptomów:

• Zaburzenia trawienia i wchłaniania

• Nietolerancje i alergie pokarmowe

• Dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, zaparcia, wzdęcia, refluks, gazy

• Nawracające infekcje dróg oddechowych, ucha środkowego, zatok

• Atopowe zapalenie skóry i inne problemy skórne (trądzik, świąd, nawracające zakażenia skóry)

• Nawracające infekcje układu moczowo – płciowego i przewodu pokarmowego

• Grzybica przewodu pokarmowego

• Choroby autoimmunologiczne

• Nadwaga i otyłość

• Pogorszenie kondycji psychofizycznej

• Zespół nadpobudliwości psychoruchowej

• Zaburzenia ze spektrum autyzmu

• Zaburzenia nastroju

warto rozważyć przeprowadzenie badania MicroFloraScan.

 

Badanie MikroFloraScan PLUS

Rozszerzony profil badania MikroFloraScan PLUS obejmuje dodatkową ocenę parametrów stanu zapalnego w przewodzie pokarmowym (kalprotektyna, M2-PK+krew utajona w kale) oraz ocenę stanu bariery jelitowej (zonulina). Do rozwoju stanu zapalnego w przewodzie pokarmowym oraz rozszczelnienia bariery jelitowej może doprowadzić długotrwała dysbioza jelitowa. W konsekwencji rozwijają się nadwrażliwości pokarmowe, stanu zdrowia się pogarsza.

Badanie MikroFloraScan PLUS obejmuje oznaczenie następujących parametrów:

• Wybrane bakterie wskaźnikowe

• Grzyby drożdżopodobne z rodzaju Candida

• Ocena przesiąkliwości jelitowej (zonulina)

• Markery stanu zapalnego (kalprotektyna, M2–PK+ krew utajona w kale)

Zapisz się do mojego newslettera

i bądź na bieżąco