Moje kwalifikacje, umiejętności dyplomy - Kod Równowagi

Moje kwalifikacje, umiejętności
dyplomy

Moje kwalifikacje, umiejętności, dyplomy

W moim programie edukacyjnym na pierwszy plan wysunęły się nowoczesne metody odżywiania, diagnostyka i coaching. Jestem absolwentką socjologii, dietetyki, szkoleń i warsztatów dietetycznych (w tym wielu ukierunkowanych na dietetykę kliniczną, choroby o podłożu autoimmunizacyjnym, diety oparte o geny, flory jelitowej, nietolerancje pokarmowe, suplementacje oraz coachingowych. Zaufałam też medycynie wschodu ‒ skończyłam kurs Tradycyjnej Medycyny Chińskiej i zdobyłam tytuł dyplomowanego Konsultanta Ajurwedy II stopnia wydany przez Jiva Institute w Indiach, moim nauczycielem był dr Partap Chauhan. Ukończyłam certyfikowany kurs trenerów biznesu. Jestem absolwentką studiów podyplomowych na AWF na kierunku “Joga i relaksacja“. Regularnie uczestniczę w konferencjach tematycznych i panelach dyskusyjnych, bo dzięki nim podnoszę swoje kwalifikacje i konfrontuję opinie z innymi specjalistami. Uczestniczyłam w wielu kursach i webinariach, przeczytałam mnóstwo badań naukowych, książek i wiele godzin spędziłam w Internecie na poszukiwaniu wiedzy.


Dyplom
Colegium Civitas:
Studia magisterskie na kierunku: Socjologia, Nowe Media i Komunikacja Społeczna

Dyplom
Wyższa Szkoła Zarządzania i Ekologi
Studia magisterskie na kierunku: Zarządzanie i Marketing

Dyplom
Instytut Żywności i Żywienia o kierunku:
Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka

Dyplom
Wydział Rehabilitacji Akademii Wychowania Fizycznego im. Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Studia podyplomowe o kierunku: Joga i Relaksacja

Kongresy i konferencje
I Ogólnopolska Konferencja Medycyny Prewencyjnej i Spersonalizowanej
I Ogólnopolski Kongres Dietetyki i Medycyny Funkcjonalnej
Konferencja – Dietoterapia w Chorobach Cywilizacyjnych
Konferencja Żywieniowa – Holistyczne podejście do diety i człowieka
II Narodowy Kongres – Nowatorskie metody leczenia Nadwagi i Otyłości
III Narodowy Kongres – Nowatorskie metody leczenia Nadwagi i Otyłości
V Ogólnopolska Konferencja Dietetyki „Congressus Dietetica”

Kursy i szkolenia coachingowe
Coach Wise Coaching Essential
Coach Wise Coaching Equipped-zakończone certyfikacją
Coaching in work with a group
Studium Trenerskie Akademii SET-uzyskanie tytułu trenera biznesu
Poczucie własnej tożsamości w pracy trenera – warsztat pracy z metaforą


Kursy i szkolenia z jogi oraz relaksacji
BSamoyog prowadzone przez Ingę Schorowską oraz Magdalenę Nowacką
Profesional Acredited Yoga Teacher Training Course
BB Pilates School – uzyskanie międzynarodowej licencji Instruktora Pilates
Happiness Program
Mindfulness Program MBSR
Joga twarzy

Szkoły, kursy i szkolenia dietetyczne, seminaria
Ajurvedic Consultant Course
– Level I
Ajurvedic Consultant Course
– Level II
Dietetyka kliniczna
Żywienie w chorobach tarczycy
Dietoterapia w praktyce poziom I i II
Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym – studium przypadku

Zastosowanie diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych – studium przypadku
Diagnostyka i dietoterapia chorób autoimmunizacyjnych
Diagnostyka nutrigenetyczna w pracy dietetyka
Nutrigenetyka w Dietetyce Praktyczne wykorzystanie badań DNA w dietetyce
Nutridieta. Tworzenie jadłospisów w oparciu o wyniki badania Genodiet
Praktyczne wykorzystanie badań DNA w sporcie
Szkolenie z zakresu żywienia kobiet w ciąży i małych dzieci
Cykl szkoleń organizowanych przez Centrum Medyczne Vitalmmun
Diety wegetariańskie w praktyce
Jedzenie bez chemii
Kurs dietetyki i odchudzania I i II stopień
Dietocoaching I i II stopień
Immunodiagnostyka nietolerancji pokarmowej i praktyczne zastosowanie testów diagnostycznych
Interpretacja nietolerancji pokarmowej i praktyczne zastosowanie diety eliminacyjnej
Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie
Hashimoto i tarczyca – dieta, choroby, diagnostyka

Hashimoto – przewlekłe zapalenie tarczycy, choroba ogólnoustrojowa – leczenie przyczynowe
Hashimoto. Patogeneza i dietoterapia w chorobach autoimmunizacyjnych
Choroby autoimmunologiczne, diagnostyka, objawy, testy
Autoagresja – kiedy i jak dietetyk może pomóc?
Dieta Paleo w teorii i praktyce
5 Ways To Reverse Your Autoimmune Disorder
Hormony płciowe u kobiet
PCOS – dieta i suplementacja
Gospodarka hormonalna
Insulinooporność – diagnostyka i dieta
Jak uzdrowić układ pokarmowy
Chroniczne zmęczenie
Nowoczesna diagnostyka w gabinecie dietetyka
Jelita – candida, nieszczelne, nadwrażliwe
SIBO – standardy diagnostyki i leczenia
Medycyna mitochondrialna w praktyce
Stres i nadnercza
Witaminy i minerały
Superfoods
Suplementy, preparaty
Nowotwory – dieta i nietypowe terapie
Układ odpornościowy a nowotwory
Stres oksydacyjny i obsługa analizatora CR3000
Żywienie dzieci i młodzieży wg tradycyjnej medycyny chińskiej
Żywienie w ciąży
Przygotowanie do ciąży i żywienie w ciąży
Przewód pokarmowy w zdrowiu i chorobie
Nowoczesne badania genetyczne i mikroflory jelitowej w praktyce medycznej
Zastosowanie diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych
Insulinooporność – od zespołu metabolicznego do zespołu krążenia
Jelita kontra depresja
Dietetyka sportowa – obalamy mity i magiczne teorie
Rola żywienia w zaburzeniach funkcji seksualnych

Wróć
Twój koszyk
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakupy
0